Уважаеми клиенти, уведомяваме ви, че срокът на промоцията Laserliner 2018, се удължава до 31.03.2019 или до изчерпване на количествата.

Общи условия

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ВИВА-Б

ПРЕДМЕТ

Фирма „ВИВА-Б” ЕООД е юридическо лице с БУЛСТАТ 130487668 и ИН по ЗДДС BG130487668,  наричано по-долу за по-кратко „Доставчик”, което предлага промишлени стоки на крайни клиенти, наричани по-долу „Потребители”, в съответствие със законoдателството на Република България.

С настоящият документ се определят и установяват правилата и условията за електронна търговия на ВИВА-Б ЕООД, наричана за по-кратко „Доставчик”, въз основа на които последният ще предлага и доставя продукти на крайни клиенти, наричани за по-кратко „Потребители”.

Целта на настоящия документ, наричан за по-кратко „Правила и условия” е да уреди в общи линии взаимоотношенията между Доставчика и Потребителите при закупуването на продукти чрез електронния магазин на ВИВА-Б ЕООД - http://shop.viva-b.com.

По-конкретно целта на настоящия документ е Потребителите да бъдат информирани в достатъчна степен за техните права и задължения при закупуване на продукти по електронен път чрез електронния магазин на Доставчика – http://shop.viva-b.com, съответно да бъде регламентирана и унифицирана продажбата на тези продукти по електронен път.

ПРОДУКТИ

Основната гама продукти на Доставчика са машини, инструменти и консумативи  на утвърдени производители, които са разпределени в електронния сайт в съответни категории. Видът, моделът, основните характеристики и снимковите изображения на отделните продукти са посочени и показани на електронния магазин на Доставчика, където Потребителите могат да се информират и чрез електронни брошури, мултимедия, както и препратки към сайтовете на производителите.

Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристиките му, за което Доставчикът не носи отговорност.

Доставчикът се ангажира  да поднесе на Потребителите максимално пълна, точна, коректна и актуална информация за продуктите, предлагани в интернет магазина. Доставчикът не носи никаква отговорност за щети или пропуснати ползи на Потребителите, които биха могли да настъпят вследствие ползването на този сайт и публикуваната продуктова информация включително, ако е бил предупреден че вяроятност от такива съществува.

Доставчикът си запазва правото да променя без предизвестие всички обявени цени, спецификации и снимки.

В случай че е налице разминаване между обявените в магазина характеристики и характеристиките на доставения продукт, Потребителите имат право да се откажат от сключения договор в срок до седем дни от доставката на поръчания продукт.

Всеки предлаган уред/инструмент от интернет магазина на Доставчика има търгавска гаранция със срок, определен от производителя, в случай че бъде използван по предназначение и при стриктно спазване на инструкциите за употребата му, изготвени и одобрени от производителя.

ЦЕНИ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Всички цени обявени на сайта на електронния магазин са в български лева за единична бройка с включен данък добавена стойност /ДДС/. В обявената цена не са включени разходи за доставка, разходите за застраховка срещу транспортни щети, разходите за връщане на продуктите, както и таксите и комисионните на банките и/или операторите на електронни разплащания с карти и банкови преводи. Гореизброените разходи се заплащат от Потребителя. Възможно е тези разходи да бъдат поети от Доставчика по негово усмотрение или ако са част от промоционално предложение.

При промяна на цената на отделен продукт, новата цена е валидна за всички продукти, за които не е завършена процедурата по поръчка, което означава, че не е направено потвърждение от страна на Доставчика и поръчката е със статус „Чакащи”.

Доставчикът издава финансово счетоводни документи за всяка реализирана поръчка в съответствие с българското законодателство, както и гаранционни документи, в случаи че е предвидена гаранция от производителя.

Плащането на стоки от електронния магазин на ВИВА-Б ЕООД се извършва по следните начини:

 1. НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ:

Плащането се извършва в деня на доставката на самия куриер. При оформянето на поръчката и на посочения от Вас e-mail или телефон, Вие ще бъдете информирани за окончателната цена на заявените от Вас продукти. При този начин на плащане освен дължимата сума, клиентът заплаща и такса за наложено плащане, според тарифния план на куриера, както и застраховка срещу транспортни щети.

При стойност на поръчката над 150.00 лв с ДДС, транспортните разходи и таксата за наложен платеж за цялата страна, както и застраховката срещу транспортни щети, са изцяло за сметка на фирма ВИВА-Б ЕООД.

Калкулатор на куриерска фирма ЕКОНТ ЕКСПРЕС

Калкулатор на куриерска фирма СПИДИ

 1.  ПЛАЩАНЕ ЧРЕЗ БАНКОВ ПРЕВОД

Вие можете да платите поръчаната стока чрез банков превод на следната банкова сметка:

В ПОЛЗА НА: ВИВА-Б ЕООД
ПИБ АД
IBAN: BG71
FINV915010BGNVIVAB
BIC: FINVBGSF

Поръчката Ви ще бъде обработена след като получим банковия превод. Като основание за плащане се посочва номера на поръчката.

ПОРЪЧКА НА СТОКИ

Поръчка може да се направи по три начина:

 1. На телефони 0898 777 382 /02-9317975 в рабтни дни от 09:00ч до 17:30ч - за целта е необходимо да видите продуктовия код на продукта /под името на продукта/, който искате да поръчате и да го съобщите на нашия служител.
 2. Бърза поръчка без регистрация - за целта трябва да влезете в продукта, който искате да поръчате, да попълнете полетата от карето "Бърза поръчка без регистрация" и да натиснете бутона "Изпрати". До края на работния ден ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите за заявката.
 3. Поръчка с регистрация - ние препоръчваме този вариант, защото:                                                          
 • попълвате адрес за доставка и фактура само веднъж и при всяка следваща поръчка няма нужда да го въвеждате отново
 • можете да следите история на поръчките, които сте направили в профила си
 • можете да закупите повече от един продукт наведнъж

Поръчките от събота, неделя и официални празници се обработват в първия работен ден. Поръчки с грешен или неактуален телефон няма как да бъдат потвърдени от клиента и съотвено няма как да бъдат изпратени към куриера.

Всяка направена поръчка, с изключение на безплатен електронен каталог, брошура и други в PDF формат, е със статус „чакаща".

В случай, че поръчката бъде одобрена от Доставчика, това се удостоверява чрез промяната на статуса й в „обработване” и евентуално чрез изпращане на имейл на Потребителя.

С потвърждаване на поръчката и промяната на статуса и в „обработване” се счита, че е сключен договор за продажба от разстояние на избрания продукт между Доставчика и съответния Потребител.

Забележка: Доставчикът си запазва правото да отказва поръчки с доставка извън Република България, както и потвърдени първоначално поръчки на продукти, които не са налични, производството на които е спряно, както и при други проблеми възникнали при тяхната доставка. В този случай Доставчикът се задължава да уведоми Потребителя и ако е получил продажната цена за продукта да върне същата на Потребителя в разумен срок, но не по-късно от 7 дни от датата, на която е уведомил Потребителя, че отказва поръчката. Доставчикът не носи отговорност, в случай че не е възможно да бъде доставен отделен продукт на Потребителя, ако е възстановил получената сума в определения срок. Потвърждаването на направена поръчка не гарантира доставката на продукта.

ДОСТАВКА. ПРИЕМАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ

Разходите за доставка са за сметка на Доставчика в случаите когато поръчката надвишава сумата от 150,00 лв с ДДС

Отстъпката "Безплатна доставка на продукти" ( за стойност на поръчка над 150,00 лв. с ДДС) се извършва само за територията на Република България.

Доставката на поръчката със статус „обработване“ се извършва от един до три  работни дни при положение, че е налична на склад в България. В случай,  че продуктите на са налични на склад в България, Потребителят ще бъде уведомен своевремнно по имейл за срока и условията на доставка.

За поръчки със статус „обработване“ които се заплащат на Доставчика чрез банков превод (платежно нареждане), срокът на доставка е от един до три работни дни след заверка на банковата сметка на Доставчика.

Доставката на избраните продукти, за които е потвърдена направената поръчка/поръчката е със статус „обработване”/, се извършва по следните начини:

1. Метод "Врата до Врата":  от съответната куриерска служба на посочения от Потребителя адрес. Разходите, свързани с доставката са в зависимост от тарифа на съответната куриерска служба, използвана от Доставчика. Цената на доставка се изчислява в зависимост от общото тегло на продуктите в поръчката. Поръчки над 15 кг., се доставят на посочения адрес до входа на сградата, а останалите поръчки се връчват на вратата на помещението, посочено в дадения адрес. Потребителят се задължава да остави актуален телефон за връзка и да осигури свой представител, който да приеме доставката от служителя на куриерската служба. За представител на Потребителя се счита всеки член на домакинството му при оставен домашен адрес и всеки служител при посочен служебен такъв. В случай че куриерската служба не по своя вина или по вина на Доставчика не може да направи доставката и при направено второ посещение на посочения адрес, то сключеният договор за доставката от разстояние автоматично се счита за прекратен и Доставчикът има право да задържи като неустойка всички платени от Потребителя до този момент суми.
Доставката се извършва съгласно условията и сроковете на куриерската служба.  Ориентировъчно  доставките се извършват в срок до: 15:00 ( петнадесет) часа на следващия работен ден след изпращане от страна на Доставчика.
В случай че заплащането на продуктите е чрез наложен платеж Потребителя се задължава заедно с подписаните документи да предаде на служителя на куриерската служба сумата, посочена във фактурата, като с това изрично го овластява да я плати от негово име на Доставчика.

2. Метод "До поискване" от офис на "Вива-Б" ЕООД в град София. Поръчката следва да бъде приета от Потребителя или негов представител на място в офиса на Доставчика. В случай че Потребителя или негов представител не получат поръчката не по вина на Доставчика, то Доставчикът има право да задържи като неустойка всички платени от Потребителя до този момент суми. В случай че заплащането на продуктите е чрез наложен платеж Потребителя се задължава заедно с подписаните документи да предаде на служителя (представителя) на  "Вива-Б" ЕООД, посочена във фактурата, като с това изрично го овластява да я плати от негово име на Доставчика.

При доставка на продуктите Потребителя подписва фактура и приемо-предавателен протокол, удостоверяващ факта на предаване на продуктите, от служител на куриерската служба или служител (представител)  "Вива-Б" ЕООД,  на Потребителя. Един екземпляр от посочените документи се връща на служителя на куриерската служба или служителя (представителя) на  "Вива-Б" ЕООД.

ПРЕГЛЕД НА ПРОДУКТИТЕ. РЕКЛАМАЦИИ

При получаване на продуктите Потребителят се задължава да провери незабавно същите за липси и видими дефекти, за липсващи документи или документи с нарушена цялост, както и за съществени наранявания по опаковката, с която е транспортирана стоката. Ако има такива те се вписват в съставения приемо-предавателен протокол.

В случай че в протокола не бъдат записани констатации за липси и видими дефекти, за липсващи документи или документи с нарушена цялост, както и за съществени наранявания на опаковката /повреда, нарушаване целостта на опаковката и др./, то такива не могат да бъдат предявявани от Потребителя на Доставчика в по-късен момент и се считат за възникнали след момента на доставката.

В сроковете и при условията, установени в действащото българско законодателство, Потребителите имат право да направят рекламации относно други недостатъци на доставените продукти. За целта Потребителите следва да се свържат с Доставчика по електронен път, по пощата или по телефон на адресите и телефоните, посочени в сайта. Доставчикът има право да посочи на Потребителите конкретен офис или оторизиран сервиз на производителя на продукта, в който да бъде установен и отстранен проблема.

ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА

Съгласно Закона за защита на потребителите Потребителят има право да се откаже от сключения договор от разстояние без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина за това в срок до 7 работни дни, считано от датата на получаване на продукта от Потребителя, но само в случай че:

1. Потребителят е информирал предварително писмено за това Доставчика на следния имейл адрес: office@viva-b.com . Задължително се посочва номерът на поръчката, основанието  -  отказ от договор, и начинът, по който да му бъде възстановена заплатената от него сума за върнатия продукт.

2. Продуктът да бъде върнат до 3 дни от получаването на имейл за отказ от договора на следния адрес гр. София, п.к. 1233, ул.Калофер №1;

3. Продуктът да е в състоянието, в което е доставен, поставената от производителя оригинална опаковка на продукта да не е отваряна и да не е нарушена целостта на поставените защитни стикери. Състоянието на върнатия продукт се установява от представител на Доставчика и Потребителя, за което се съставя констативен протокол. При противоречие между страните относно констатациите, които следва да бъдат вписани в протокола, състоянието на продукта се установява от сервиз, оторизиран от производителя на продукта. При неявяване на Потребителя за съставяне на протокола, той се съставя от Доставчика и се счита, че Потребителят е съгласен с констатациите, направени в него;

4. Всички транспортни и други разходи по връщането на продукта да са заплатени от Потребителя.

Рискът от случайното погиване или повреждане на продукта се носи изцяло от Потребителя до момента на предаването му от последния обратно на Доставчика. При отказ от договора от страна на Потребителя при условията на Правилата и условията и конкретно на настоящия раздел, Доставчикът ще възстанови заплатената цена по банков път в срок от седем работни дни от връщането на продукта. Доставчикът има право да откаже да получи обратно продукта и да възстанови платената за него сума, ако той не е в първоначалния си вид, както е посочено в съставения констативен протокол.

Доставчикът има право да се откаже от договора, в случаи че не би могъл по каквато и да е причина да достави поръчания продукт, има технически или други проблеми с заплащането на дължимата продажна цена, ограничил е акаунта на Потребителя при условията на тези Правила и условия.

В случай че сключеният договор от разстояние бъде прекратен не по вина на Доставчика, то той не носи отговорност към Потребителя, включително ако е направил отказ от договора.

В случай че договорът бъде прекратен по вина на Потребителя, то Доставчикът има право да задържи като неустойка авансово заплатените суми, а в случай че не е направено заплащане да получи обезщетение за направените разноски във връзка с договора.

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Обект на интелектуална собственост на Доставчика или на съответните производители и търговци са всички регистрирани търговски марки, домейн, означения, описания, инструкции, указания, Правила и условия, изображения, мултимедия, фотографски материали и други.

Потребителите се уведомяват, че използването им, включително промяната, съхранението и възпроизвеждането им с търговска цел и не за лично ползване без изричното писмено съгласие на собствениците на правото на интелектуална собственост е забранено и се преследва от закона.

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

При попълването на регистрационната форма и даването на всяка поръчка Потребителите предоставят на Доставчика свои лични данни. Във връзка с това Потребителите изрично с настоящето дават право Доставчикът да събира, обработва, използва и съхранява личните им данни за целите на продажбата на продукти от разстояние, включително да ги предоставя на куриерските служби, извършващи доставка на поръчаните продукти. С настоящето регистрираните Потребители предоставят право на Доставчика да съхранява личните им данни в База данни, създаването на която цели да увеличи ефективността на работата на Доставчика, включително и по отношение на своевременното и точно доставяне на поръчаните продукти.

Потребителите имат право да поискат по всяко време информация от Доставчика какви лични данни се съхраняват и начина на съхранението и използването им. Потребителите имат право да  поискат по всяко време актуализация на личните им данни.

Потребителите се съгласяват да им бъдат изпращани по електронен път на предоставения имейл оферти за промоции, нови продукти и други акции за продажба, като във всеки момент могат да откажат да получават такава информация.

ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Доставчикът не носи отговорност за съдържанието и сигурността на сайтове, до които Потребителите имат достъп чрез линкове, позиционирани на сайта на Доставчика.

Потребителите следва да се въздържат от действия, с които биха могли да направят промени в сайта и начина на използването му или такива, които биха имали като резултат възпрепятстване на нормалното функциониране на сайта или са в противоречие с действащото законодателство и настоящите Правила и условия.

Потребителите нямат право да използват сайта, нито да извършват действия, които могат по какъвто и да е начин да свържат Доставчика с материали и действия, които:

 - имат противозаконно, включително дискриминационно, порнографско, оскърбително, заплашително, невярно или подвеждащо, съдържание или накърняват права на интелектуална собственост на трети лица;

 - са в противоречие на общоприетите норми за общуване и комуникация;

 - целят злоумишлени действия за придобиване или контрол на чужда информация и/или водят до накърняване на интереси на трети страни.

Потребителите се задължават да предоставят вярна и точна информация на Доставчика при регистрацията си в сайта на последния за продажба на продукти от разстояние. Не е допустимо при регистрацията Потребителите да използват чужди лични данни или да не са навършили пълнолетие.

При нарушение на настоящите Правила и условия Доставчикът има право да блокира достъпът на Потребителя, както и да заличи направения от него акаунт, без да дава предупреждение за това.

Всички спорове между страните ще се решават по пътя на преговорите в дух на взаимно зачитане и разбиране. В случаи че спорът не може да бъде решен в рамките на тридесет дни от датата на започване на преговорите всяка страна има право да се обърне към компетентния български съд в гр. София.

За всички въпроси, неуредени с настоящите Правила и условия или изрично между Доставчика и Потребителите, ще се прилагат относимите разпоредби на българското законодателство.

Настоящите Правила и условия се приемат на 26 Септември 2014 г, като Доставчикът може да прави изменения и допълнения в тях без ограничение, като същите са валидни от момента на публикуването им на електронния сайт на Доставчика.  Потребителите се задължават да се информират сами на сайта на Доставчика за всички последващи изменения и допълнения на Правилата и условията.

ДОСТАВКА

Цена и срок на доставка

Доставката се извършва съгласно условията и сроковете на куриерската служба, за което можете да получите информация по-долу.  Ориентировъчно  доставките се извършват в срок до 15:00 (петнадесет) часа на следващия работен ден, с изключение на местата които се обслужват по график.  Справка за графика на обслужване на населените места може да направите от тук за СПИДИ и ЕКОНТ ЕКСПРЕС.

ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ

ФИРМА „ВИВА-Б” ЕООД осигурява търговска гаранция за производствени дефекти на доставените стоки съгласно условията и сроковете определени от производителите. Срокът на гаранцията е упоменат на индивидуалната страница на всеки продукт. В случай че не е упоменат гаранционен срок, то за този продукт такъв не се предоставя.

Гаранцията се признава при:

 • Правилен подбор и експлоатация на закупеното изделие.
 • Използване по предназначение на закупеното изделие.
 • Използване  само на консумативи по вид и размер препоръчани от фирмата производител на закупеното изделие.

Потребителят е длъжен:

 • Да се увери,че продуктът съдържа всички компоненти, посочени в приложената към него документация и е във видимо добро състояние в момента на закупуването му
 • Да се запознае с приложената към продукта документация, съдържаща необходимите за изпълнението на гаранцията изисквания, препоръки и указания
 • Да провери данните и да се запознае с условията, вписани в гаранционната карта

От гаранция са изключени :

 • Части и консумативи, които подлежат на причинено от използването износване: грес, масло, четки, кабели, патронници и държачи на инструменти, ремъци, вериги, гумени плотове, лагери, о-пръстени, сервизни пакети за профилактика и други
 • Счупвания, пукнатини по корпуса
 • Дефекти, причинени от лошо поддържане/ замърсяване
 • Инструменти със следи от разглобяване или преустройство
 • Дефекти, причинени от нестандартни или износени консумативи
 • Дефекти, които се държат на неспазването на инструкциите за работа
 • Инструменти, подложени на претоварване – използвани за дейности, несъответстващи на техническите характеристики на машината, работа в неподходящи среда и условия, използване не по предназначение;
 • Инструменти, които не могат да бъдат идентифицирани
 • Инструменти с грешно попълнени данни и несъответстващи номера в прилежащите документи
 • Калибрвката на лазерна измервателна техника

При подмяна на стоката гаранционният срок не се  подновява и валидността на гаранцията е съгласно първоначално издадените документи.