Фотополимерни ремонтни гелове

Фотополимерни ремонтни гелове

Въпроси и Отговори

В: Какво е UV ремонтен гел BLUFIXX?

О: BLUFIXX е фотополимерен гел, който се втвърдява само ако бъде осветен с UV светлина. С него може да се ремонтират и възстановяват разнообразни наранени повърхности. Веднъж втвърден, гелът позволяваа да бъде шлайфан, пробиван, полиран, лакиран и боядисван.

В: Как работи UV ремонтен гел BLUFIXX?

О: Гелът работи в три бързи и лесни стъпки:

  • Почистете добре наранената повърност, като отстраните всички мазни и мръсни петна, след което попълнете с гела;
  • Втвърдете гела, като го осветявате с UV светодиода в продължение на 3-15 секунди;
  • За отличен резултат, ако е необходимо, обработете като шлайфате, пробивате, полирате или лакирате корекцията.

В: Какво включва комплектът BLUFIXX?

О: Комплектът UV ремонтен гел BLUFIXX включва пластмасов държач, пълнител с гел,  UV светодиод и батерии. След като изразходите гела, можете да си закупите резервен пънител и отново да изпозвате държача и светодиода.

В: Как работи светодиодът?

О: За да започнете да използвате светлината, извадете оранжевия предпазен пръстен. След това натиснете надолу светодиода, за да го включите или изключите.

В: Колко дълго може да се използва светодиода?

О: Средният живот на батериите на светодиода е около час непрекъснато използване: това са около 100 приложения. Опитът ни показва, че светодиодът може да се използва и по-дълго, но няма да втвърдява гела в рамките на 15 секунди. Когато батериите се изхабят, можете лесно да ги замените и отново да използвате светодиода.

В: Какви са батериите на светодиода?

О: Четирите клетъчните батерии LR41 от 1,5 V.

В: Как мога да сменя батериите на светодиода?

О: Просто развийте светодиода от пластмасовия държач и извадете старите батерии. Поставете четири нови клетъчни батерии LR41 от 1,5 V и отново завийте светодиода върху държача.

В: BLUFIXX гелът само с UV светодиода ли може да се втвърди?

О: И други източници на светлина биха могли да втвърдят гела, но само UV светодиода го прави перфектно. По време на употреба дръжте светодиода възможно най-близо до обработваната повърхност.

В: Опитах се да залепя две парчета с BLUFIXX, но не се получи. Защо?

О: BLUFIXX е универсален ремонтен гел, който се втвърдява под въздействието на UV светлина. Не може да се сравнява със супер лепилата. За да слепи две части, едната от тях трябва да е прозрачна, което да позволи на светлината да достигне на 100% до гела и да го втвърди.

В: Колко пъти може да се използва 5гр-вият пълнител с ремонтен гел BLUFIXX?

О: Това, разбира се, зависи от дебелината на желаните корекции. Един пълнител от 5гр съдържа 120 капки от гела, което съответства на около 50-120 апликации, в зависимост от дебелината на слоя.

В: Колко дълго мога да използвам BLUFIXX ремонтен гел?

О: Гелът в пълнителя има годност около 5 години след отваряне. Трябва да се съхранява на място, защитено от пряка слънчева светлина и на стайна температура. Възможно е след дълго съхранение на отворен гел, цветът му да придобие лек жълтеникав оттенък. BLUFIXX гелът, за разлика от лепилата, не се втвърдява или изветрява, когато е изложен на въздействието на въздух.

В: Как да съхранявам BLUFIXX ремонтен гел?

О: Съхранявайте BLUFIXX гела добре затоврен на хладно и сухо място, като го пазите от влага, прах, топлина и директна слънчева светлина. Съхранявайте при температури от 4оС до 40оС.

В: Защо BLUFIXX гелът не се втвърдява както е описано?

О: Уверете се, че UV светодиода осветява напълно гела. Ако това не е така, гелът няма да се втвърди. Друга причина може да е, че батериите са отслабнали. Заменете ги с нови и опитайте пак.

В: Колко време е необходимо, за да се втвърди BLUFIXX гелът?

О: Обичайно втвърдяването отнема около 3-15 секунди при слой с дебелина до 2мм. При оцветените гелове е възможно това да отнеме няколко секунди повече.

В:  Какви повърхности могат да се възстановяват с BLUFIXX гела?

О: Екипът на BLUFUXX непрекъснато разработва нови приложение. Към момента BLUFUXX ремонтен гел се предлага в две линии: за универсално и специализирано приложение.

Универсалните гелове се предлагат за:

  • Метал, стъкло и камък
  • Пластмаси и дърво

Специализираните гелове са разпределени в три серии:

  • За приложения в дома и офиса
  • За различни видове подови настилки
  • За автомобила

В: За кои пластмаси е подходящ BLUFIXX ремонтен гел?

О: Принципно BLUFUXX гелът може да се използва за ремонт на всички видове пластмаси. Възможно е да има разлика в слепването при различните видове пластмаса. За да я подобрите, можете да зашлайфате леко, мястото което ще ремонтирате.

В: Могат ли да се смесват BLUFIXX ремонтни гелове от различни цветове?

О: Да, това е възможно. По този начин ще можете да постигнете най-близкия цвят до този на предмета, който ще коригирате.

В: Мога ли да правя 3D (триизмерни) корекции?

О: Да. За целта нанесете няколко слоя от BLUFUXX гела. Всеки слой трябва да е не повече от 2мм. Слоевете трябва да се втвърдяват последователно един след друг.

Виж повече
Нашите дистрибутори