Уважаеми клиенти, в периода на извънредното положение, работното ни време ще е от 09:00 до 16:00ч. Молим, който желае да получи поръчката си на място, да се свърже с нас, за да я подготвим предварително! Благодарим за разбирането!

Влагомери и дата логери

ВЛАГА В ДЪРВЕНИ И СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И НА ВЪЗДУХА
Защитата от влага е един от големите проблеми при постройките. Ранното откриване на влага в постройката и в материалите допринася за навременна и постоянна защита и предпазване на сградата. Затова измерването и локализирането на влагата с подходящите инструменти е задължително. Ранното откриване може да предотврати появата на мухъл и плесен. Уредите на Laserliner измерват влагата посредством два метода - капацитивен и метод на съпротивление.
Чрез капацитивният метод се измерва влага в различни материали, без те да бъдат наранявани; измерването на резултата става бързо и без усилие; повърхността не се наранява по време и особено след етапа на строителството.  Тези уреди работят с прецизни измервателни концепции и се използват за определяне на влага в различни строителни материали. Този метод за измерване предвижда много точни резултати.

При метода на съпротивление, двата измервателни електрода се забиват в изследвания материал и на база съпротиление между тях, се изчислява съдържанието на влага. При уредите с този метод съществува вариант за измерване на влага в дълбочина, особено при многослойни материали, като към уреда се свързват дълбочинни електроди DampExtension. 

За по-взискателните и ценящи своето време професионалисти, Laserliner предлага новата серия професионални влагомери с вграден Bluetooth интерфейс за връзка с мобилен телефон или таблет. С помощта на мобилното приложение MeasureNote можете да контролирате, запазвате, прехвърляте и систематизирате информацията от вашият уред. Всички устройства на Laserliner с вграден Bluetooth интерфейс могат да работят с мобилното приложение MeasureNote. 

Нашите дистрибутори